210 3501500
 
Αρχική
Προφίλ
Υπηρεσίες
Περίθαλψη
Για τον Πολίτη
Λίστα Χειρουργείου
Ραντεβού
Νέα
Επικοινωνία
 
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Όργανα Διοίκησης
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Οργανόγραμμα
Ανακοινώσεις
Προσλήψεις-Διορισμοί
Τμ. Προμηθειών
ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ - OpenData
ΕΥΧΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β Παθολογική-Ογκολογική
Γ Παθολογική - Ογκολογική
Β Παθολογική Κλινική
Πανεπιστημιακή Χειρουργική
Α Χειρουργική Κλινική
Θωρακοχειρουργική
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική
Καρδιολογική Κλινική
Νευρολογική Κλινική
Ορθοπαιδική Κλινική
Πνευμονολογική Κλινική
Μονάδα Μελέτης Ύπνου
Παν.Ψυχιατρική Κλινική
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Θεραπείας Πόνου
Τμ. Ιατρικών Απεικονίσεων
Τμ.Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής
ΥΚΟΝ
Τμ. Κοινωνικής Εργασίας
Τμ. Διαιτολογίας-Διατροφής
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αιματολογικό Εργαστήριο
Αιμοδοσία
Βιοχημικό Εργαστήριο
Μικροβιολογικό Εργαστήριο
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύσταση και Συγκρότηση
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Γ.Ο.Ν.Κ.
ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής

 

♦ Το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι 'Αγιοι Ανάργυροι» αποτελεί το νεώτερο και πλέον σύγχρονο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής  του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αποτελείται από το εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής και  την κλινική Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπειών (κλινική Ιωδίου) με 4 μονόκλινους θαλάμους.
 
♦ Οι απαιτούμενες εκ  της ιατρικής χρήσης ραδιενεργών πηγών κτηριακές υποδομές και ειδικές κατασκευές καθώς και ο απαιτούμενος ιατροτεχνικός εξοπλισμός υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της κατά τον νόμο υπευθύνου πυρηνικού ιατρού Σαράντη Σοφίας και ολοκληρώθηκαν  το 2011. Ακολούθησε η έναρξη λειτουργίας  του  εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής το 2011 ενώ το 2013 λειτούργησε και η  κλινική Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπειών (κλινική Ιωδίου) υπό την επιστημονική διεύθυνση της πυρηνικού ιατρού κ. Σαράντη Σοφίας.
Το ιατρικό προσωπικό του τμήματος προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Οι ακτινοφυσικοί του νοσοκομείου μεριμνούν αδιαλείπτως για την οργάνωση και επίβλεψη των προγραμμάτων διασφάλισης ποιότητας του τμήματος, την  δοσιμετρία-ακτινοπροστασία των ασθενών-προσωπικού-κοινού καθώς και  την ασφαλή χρήση των διαγνωστικών και θεραπευτικών  ραδιοφαρμάκων.
Η Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει επανδρώσει το εργαστήριο και την κλινική Ιωδίου με άξιους νοσηλευτές, ευαισθητοποιημένους και εξειδικευμένους   στην ιδιαίτερη νοσηλευτική φροντίδα που απαιτεί η φροντίδα του ραδιοϊσοτοπικού ασθενούς.
Οι τεχνολόγοι του τμήματος είναι απόφοιτοι ανωτάτων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και διαθέτουν ουσιαστικές γνωστικές ικανότητες και σημαντική εμπειρία  για την άρτια εκτέλεση των ραδιοϊσοτοπικών σπινθηρογραφικών εξετάσεων.
Όλο το προσωπικό του τμήματος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ανθρώπινο και αξιοπρεπή χειρισμό των ασθενών.
  
♦ Το τμήμα Πυρηνικής ιατρικής συνεργάζεται από 3ετίας με το τμήμα Τεχνολόγων-Ραδιολόγων της Σχολής Επαγγελμάτων Yγείας του ΤΕΙ Αθηνών. Οι πυρηνικοί ιατροί  κ.κ. Σαράντη Σοφία, Καριανός Θεόδωρος και οι ακτινοφυσικοί κ.κ. Κουρίδου Βιργινία, Γιαννακόπουλος Ευστράτιος, Φυτούση Νίκη συμμετέχουν στη εκπαίδευση των φοιτητών. Όσον αφορά το τεχνολογικό μέρος οι φοιτητές εκπαιδεύονται από τον  κ. Κουμπάρδα Σωτήριο, τεχνολόγο του τμήματος και εξωτερικό συνεργάτη του ΤΕΙ Αθήνας.
Το εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής διαθέτει:
·         Υπερσύγχρονο θερμό εργαστήριο με κλειστού τύπου εστία εργασίας και πολλαπλούς βαρείας κατασκευής θωρακισμένους χώρους φύλαξης ανά ραδιοϊσοτοπική χρήση
·         Υπερσύγχρονη τομογραφική γ κάμερα 2 κεφαλών (SPECT) της εταιρείας Philips   συνδεδεμένη με ταχύτατο ηλεκτρονικό υπολογιστή με εξελιγμένο λογισμικό και εξελιγμένες δυνατότητες επεξεργασίας της εικόνας εγκαταστημένη σε χώρο ειδικών προδιαγραφών
·         Σύγχρονο ειδικό μετρητή θυρεοειδικής πρόσληψης (Thyroid Uptake)
·         Ειδικό χώρο άσηπτης επεξεργασίας και ραδιοεπισήμανσης βιολογικών υγρών
·         Ειδικών προδιαγραφών αίθουσες αναμονής περιπατητικών ασθενών και ασθενών σε φορεία που έχουν λάβει ραδιενεργές δόσεις για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς ιατρικούς σκοπούς
·         Αίθουσα φυσικής και φαρμακευτικής κόπωσης για την διενέργεια του σπινθηρογραφήματος αιματώσεως μυοκαρδίου
·         Αίθουσα επεξεργασίας και αξιολόγησης των σπινθηρογραφικών εξετάσεων
 
ενώ στο άμεσο μέλλον το εργαστήριο  θα επανδρωθεί μέσω του ΕΣΠΑ με  νέα τομογραφική γ κάμερα 2 κεφαλών με ενσωματωμένη λήψη αξονικής τομογραφίας (SPECT-CT) και με τον ειδικό και εργαστηριακό εξοπλισμό για την εκτέλεση  ραδιοϊσοτοπικών εξετάσεων αίματος (in vitro) σε υφιστάμενους χώρους ειδικών προδιαγραφών.
Η κλινική Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπειών (κλινική Ιωδίου) διαθέτει:
·         4 μονόκλινους θαλάμους ειδικής κατασκευής με ατομική τουαλέτα και τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό καθώς και πλήρη ξενοδοχειακό  εξοπλισμό.
·         Σύστημα αυτοματικοποιημένης ολοσωματικής μέτρησης της ραδιενεργού ακτινοβολίας των ασθενών  εγκαταστημένο σε όλους τους θαλάμους για την ενδεδειγμένη  παρακολούθηση από τους αρμοδίους ακτινοφυσικούς.
·         Σύστημα οπτικοακουστικής τηλεπαρακολούθησης εντός των θαλάμων ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής επίβλεψη των απομονωμένων λόγω της  ραδιενέργειας ασθενών από το υπεύθυνο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όλο το 24ωρο.

Η κλινική Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπειών καλύπτεται σε 24ωρη βάση από πυρηνικό ιατρό, φυσικό ιατρικής (ακτινοφυσικό) και άρτια εκπαιδευμένο  νοσηλευτικό προσωπικό.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ      : Σοφία Σαράντη, Πυρηνικός Ιατρός
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ ΕΣΥ : Καριανός Θεόδωρος, Πυρηνικός Ιατρός
ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΙ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ : Κουρίδου Βιργινία
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΣ      : Γιαννακόπουλος Στράτος
Επικ. ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΣ                      : Φυτούση Νίκη
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Κουρής Ιωάννης, Προϊστάμενος Νοσηλευτής
Ρηγοπούλου Αρετή
Διαμαντάρα Δέσποινα
Στόιλα Νίκη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Κουμπάρδας Σωτήριος, τεχνολόγος Ραδιολόγος Ακτινολόγος ΤΕΙ

 

Καρυδά Κωνσταντίνα, τεχνολόγος Ραδιολόγος Ακτινολόγος ΤΕΙ
Το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής έχει πολλαπλή ενεργό συμμετοχή στα ιατρικά δρώμενα με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και διαλέξεις σε ιατρικά συνέδρια-ημερίδες.
 
1.      Τα ραντεβού για τα σπινθηρογραφήματα κλείνονται είτε τηλεφωνικά καθημερινά σε εργάσιμες πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 2103501380, 2103501365 είτε με προσέλευση του ασθενούς ή εξουσιοδοτημένου οικείου του στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής.
2.      Τα ραντεβού για τις  ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες  κλείνονται με προσέλευση του ασθενούς ή εξουσιοδοτημένου οικείου του 11.00-12.00 π.μ. στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής.
 

 

Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για COVID-19