210 3501500
 
Αρχική
Προφίλ
Υπηρεσίες
Περίθαλψη
Για τον Πολίτη
Λίστα Χειρουργείου
Ραντεβού
Νέα
Επικοινωνία
 
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Όργανα Διοίκησης
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Οργανόγραμμα
Ανακοινώσεις
Προσλήψεις-Διορισμοί
Τμ. Προμηθειών
ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ - OpenData
ΕΥΧΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β Παθολογική-Ογκολογική
Γ Παθολογική - Ογκολογική
Β Παθολογική Κλινική
Πανεπιστημιακή Χειρουργική
Α Χειρουργική Κλινική
Θωρακοχειρουργική
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική
Καρδιολογική Κλινική
Νευρολογική Κλινική
Ορθοπαιδική Κλινική
Πνευμονολογική Κλινική
Μονάδα Μελέτης Ύπνου
Παν.Ψυχιατρική Κλινική
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Θεραπείας Πόνου
Τμ. Ιατρικών Απεικονίσεων
Τμ.Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής
ΥΚΟΝ
Τμ. Κοινωνικής Εργασίας
Τμ. Διαιτολογίας-Διατροφής
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αιματολογικό Εργαστήριο
Αιμοδοσία
Βιοχημικό Εργαστήριο
Μικροβιολογικό Εργαστήριο
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύσταση και Συγκρότηση
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Γ.Ο.Ν.Κ.
ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική

Η Κλινική

Η Κλινική Πλαστικής-Επανορθωτικής Χειρουργικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «οι Αγιοι Ανάργυροι» λειτουργεί απο τις 11 Οκτωβρίου του 2011 ως νεοσύστατο για το Νοσοκομείο Τμήμα έχοντας όμως μια μεγάλη παρουσία στον επιστημονικό χώρο και μια ιστορικά σημαντική διαρομή στο χώρο της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα.

Η ιστορική διαδρομή της Κλινικής αρχίζει τον Αύγουστο του 1965 στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου) στην Πεντέλη με την σύσταση του Νοσοκομείου και την ίδρυση της Κλινικής Πλαστικής-Επανορθωτικής Χειρουργικής. ΄Ετσι κατατάσσεται μέσα στις τρείς αρχαιότερες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής, μαζί με αυτήν του Ιπποκρατείου και του ΚΑΤ. Ιδρυτής της Κλινικής ο αείμνηστος πλέον Πλαστικός Χειρουργός Μιλτιάδης Σταυράκης-Σμπαρούνης, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Διευθυντής της.

Στις αρχές του 1987, και ενώ ο Μιλτιάδης Σταυράκης είχε ήδη εγκαταλείψει την ενεργό δράση, την Κλινική στελέχωσε o Ανδρέας Κούππας και ο Στέφανος Κουραντζής, οι οποίοι συνέχισαν επιτυχώς το έργο των προηγουμένων. Η ανάγκη όμως για οργάνωση και εδραίωση μιας σύγχρονης κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής ήταν φανερή. Έτσι προτάθηκε, από τον Ανδρέα Κούππα, τη θέση του Διευθυντή, να καταλάβει ο Ανδρέας Γιακουμεττής, ο οποίος προερχόταν από το Ογκολογικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, αφού το υλικό της κλινικής μας ήταν και είναι κατά το πλείστον ογκολογικό.

Τον Νοέμβριο του 1988 μαζί με το τότε 1ο μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της κλινικής μας έγιναν και τα εγκαίνια του μοναδικού τότε στην Ευρώπη κέντρου LASER Πλαστικής Χειρουργικής, η Διεύθυνση του οποίου ανετέθη στον Νυν Διευθυντή της Κλινικής τον Κο Ανδρέα Κούππα.

Τον Μάιο του 1989 η Κλινική με το επιστημονικό προσωπικό της και τον εξοπλισμό της μεταστεγάστηκε στο 6ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, το οποίο τότε ιδρύθηκε. Μετά από σύντονισμένες προσπάθειες του ιατρικού αλλά και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ανεπτύχθη σε ένα ζηλευτό επίπεδο από πλευράς τόσον όγκου όσον και επιπέδου εργασίας και εκπαιδεύσεως ειδικευομένων ιατρών. To Νοσοκομείο αυτό, το 1995, μετά από πρότασή του Ανδρέα Κούππα μετονομάστηκε σε Ογκολογικό Νοσοκομείο "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ". Αυτό απέβη προς όφελος τόσον των ασφαλισμένων, όσο και της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Τέλος, η Κλινική Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής μεταστεγάστηκε στην έδρα που έχει σήμερα.

Συνεπώς, η Κλινική Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής του Γ.Ο.Ν.Κ. ‘οι ʼγιοι Ανάργυροι’ λειτουργεί σήμερα υπό την διεύθυνση του Δρ. Α Κούππα , είναι πλήρως ανεπτυγμένη και λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης Κλινικής.

Είναι η πρώτη κλινική στην Ελλάδα που απέκτησε τμήμα αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή (πρωτοστάτησε στην έκδοση προεδρικού διατάγματος για να χορηγούνται δωρεάν τα υλικά της αποκατάστασης), όπως και τμήμα Μελανώματος (η κλινική μας είναι κέντρο αναφοράς μελανώματος), τμήμα ουλών και χηλοειδών, τμήμα επούλωσης του τραύματος καθώς και, όπως ήδη αναφέρθηκε, το πρώτο τμήμα LASER πλαστικής χειρουργικής στην Ευρώπη. Τμήμα που λειτουργεί μέχρι σήμερα εξοικονομώντας στο Δημόσιο εργατοώρες και έξοδα διότι δέχεται και εξυπηρετεί πέραν των 5000 εξωτερικών ασθενών ετησίως, που με την συμβατική χειρουργική θα απασχολούσαν την κλινική και το χειρουργείο, καθώς και θα καταλάμβαναν πολύτιμα κρεβάτια.

Κλινικό έργο

Η Κλινική μας λειτουργεί πρωτοποριακά, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της, τον οποίο συνέταξε το 1988 ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ανδρέας Παπαδημητρίου κατά καιρούς όμως αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις δημιουργούμενες ανάγκες.

Για το διάστημα 1995 - 2010 ισχύουν τα εξής:
Εισαγωγές (Μεσαίες, μεγάλες, βαρείες):    14.630
Εξωτερικοί ασθενείς (Καρκινώματα δέρματος):    48.626
LASER (καλοήθεις και προκαρκινωματώδεις βλάβες του δέρματος):    40.285
Κίνηση Εξωτερικών Ιατρείων:    126.856


Κλίνες


20 κλίνες σε διαρκή χρήση

Χειρουργικές αίθουσες

Δύο αίθουσες των Τακτικών Γενικών Χειρουργείων και δύο αίθουσες, μια Μικροεπεμβάσεων και μια Laser, τρεις (3) φορές την εβδομάδα.


Εκπαιδευτικό έργο

Το έργο της κλινικής αυτής, εκτός της παροχής περίθαλψης, όσον αφορά στην Πλαστική χειρουργική, παρέχει εκπαίδευση σε ειδικευόμενους ήδη από το 1990 και μέχρι τώρα έχουν ειδικευθεί περί τους 35 καταξιωμένους σήμερα Πλαστικούς χειρουργούς. Από αυτούς πολλοί κατέχουν το Ευρωπαϊκό δίπλωμα της EBOPRAS καθώς και άλλες διακρίσεις στον ακαδημαϊκό και κλινικό τομέα.

Γίνονται επίσης Εβδομαδιαία Ενδοκλινικά Μαθήματα Ειδικότητας, ετήσιες εξετάσεις και συνολική αξιολόγηση των ειδικευομένων, βιβλιογραφική ενημέρωση, συζήτηση επιλεγμένων περιστατικών, παρουσίαση εργασιών.

Το εκπαιδευτικό έργο της Κλινικής μας δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαίδευση ειδικευόμενων γιατρών. ΄Ηδη από το 1988 ξεκίνησε την διοργάνωση ημερίδων γύρω από το αντικείμενο της ειδικότητάς μας. ΄Ετσι οργάνωσε το 1988 μια ημερίδα στο Νοσοκομείο "Παπαδημητρίου" και το 1991 στο Μαιευτήριο "ΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΑΔΗ".

Οι ημερίδες αυτές απετέλεσαν πρόδρομο του κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένου διεθνούς σεμιναρίου "ΤΙ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ".

Τα διεθνή αυτά σεμινάρια, με την άρτια οργάνωσή τους υπήρξαν ένα πετραδάκι που τάραζε τα νερά της ειδικότητας μας, ειδικά σε χρόνια που δεν είχε αρχίσει να λαμβάνει χώρα το Πανελλήνιο Συνέδριό μας. Το "ΤΙ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ".

Στα εννιά αυτά σεμινάρια, που μέχρι τώρα έχουν λάβει χώρα, πέραν των διαπρεπών Ελλήνων Πλαστικών Χειρουργών ή ιατρών άλλων ειδικοτήτων, που απετέλεσαν τους ομιλητές, προσεκλήθησαν ως εισηγητές ειδικών κάθε φορά θεμάτων, διάσημοι Πλαστικοί Χειρουργοί από άλλες χώρες, όπως Αγγλία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία κ.α.

Πέραν όμως των Σεμιναρίων αυτών, η Κλινική μας έλαβε μέρος ενεργά σε όλα συνέδρια Ελληνικά και διεθνή με πρωτοποριακές εργασίες. Δημοσιεύσεις δε από τα περιστατικά μας υπάρχουν σε μεγάλα διεθνή περιοδικά της Πλαστικής Χειρουργικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, η επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε χάρη στην ενεργό συμμετοχή και συμβολή του Επιστημονικού Προσωπικού της Κλινικής μας και με την καθοδήγηση του Αναπλ. Καθ. Ανδρέα Γιακουμεττή, προηγούμενου Διευθυντή της Κλινικής και Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Από την κλινική αυτή προέρχονται 3 πρόεδροι, 3 αντιπρόεδροι, 4 γενικοί γραμματείς, 1 ταμίας, μετέχει δε πάντα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΠΕΑΧ, επίσης ένας γραμματέας και ένας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΠΕΑΧ.



 


Ιατρεία

 
Διαβάστε περισσότερα ...
Επεμβάσεις Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής

 
Διαβάστε περισσότερα ...
Επεμβάσεις Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής

 
Διαβάστε περισσότερα ...
Ιατροί Τμήματος Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής

 
Διαβάστε περισσότερα ...
 

Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για COVID-19