210 3501500
 
Αρχική
Προφίλ
Υπηρεσίες
Περίθαλψη
Για τον Πολίτη
Λίστα Χειρουργείου
Ραντεβού
Νέα
Επικοινωνία
 
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Όργανα Διοίκησης
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Οργανόγραμμα
Ανακοινώσεις
Προσλήψεις-Διορισμοί
Τμ. Προμηθειών
ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ - OpenData
ΕΥΧΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β Παθολογική-Ογκολογική
Γ Παθολογική - Ογκολογική
Β Παθολογική Κλινική
Πανεπιστημιακή Χειρουργική
Α Χειρουργική Κλινική
Θωρακοχειρουργική
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική
Καρδιολογική Κλινική
Νευρολογική Κλινική
Ορθοπαιδική Κλινική
Πνευμονολογική Κλινική
Μονάδα Μελέτης Ύπνου
Παν.Ψυχιατρική Κλινική
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Θεραπείας Πόνου
Τμ. Ιατρικών Απεικονίσεων
Τμ.Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής
ΥΚΟΝ
Τμ. Κοινωνικής Εργασίας
Τμ. Διαιτολογίας-Διατροφής
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αιματολογικό Εργαστήριο
Αιμοδοσία
Βιοχημικό Εργαστήριο
Μικροβιολογικό Εργαστήριο
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύσταση και Συγκρότηση
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Γ.Ο.Ν.Κ.
ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 
Πανεπιστημιακή Χειρουργική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ


Η Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Νοσηλευτικής έχει εγκατασταθεί στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Αγ. Ανάργυροι” σύμφωνα με την Υ4α/77048/2007 ΦΕΚ1088/2/-7-2007τ.Β υπουργική απόφαση.

Η Κλινική βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Αγ. Ανάργυροι” από τον Νοέμβριο 2011.

Οι δραστηριότητες της Κλινικής περιλαμβάνουν:

  • Την παροχή υπηρεσιών υγείας σε χειρουργικούς ασθενείς, καλύπτοντας όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Γενικής Χειρουργικής με έμφαση στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την Χειρουργική Ογκολογίας.
  • Την εκπαίδευση των φοιτητών τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ
  • Την εκπαίδευση ιατρών
  • Την κλινική και βασική έρευνα με στόχο την παραγωγή νέας γνώσης κυρίως στον τομέα της Χειρουργικής Ογκολογίας
     

Η Κλινική στελεχώνεται από:

Ιατρούς, μέλη ΔΕΠ του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών

Ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ιατρούς, Ακαδημαϊκούς Υποτρόφους

Εξειδικευμένο Νοσηλευτικό προσωπικό.Η Κλινική υλοποιεί επίσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις στους θαλάμους ασθενών, συναντήσεις νοσηρότητας-θνησημότητας καθώς και συμμετοχή στα Ογκολογικά Συμβούλια του Νοσοκομείου.

 

Η Κλινική υλοποιεί επίσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις στους θαλάμους ασθενών, συναντήσεις νοσηρότητας-θνησημότητας καθώς και συμμετοχή στα Ογκολογικά Συμβούλια του Νοσοκομείου.

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ156/25-1-2017, στην Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Νοσηλευτικής έχουν προστεθεί οι εξής νέες λειτουργικές μονάδες

Μονάδα Κλινικής και Επεμβατικής Προσομοίωσης

Μονάδα Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής

Μονάδα Πειραματικής Χειρουργικής και Νοσηλευτικής Έρευνας

Μονάδα Χειρουργικής Ογκολογίας

 

Tα Μέλη της Κλινικής

 Ιωάννης Γ. Κακλαμάνος, Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής της Κλινικής

Κωνσταντίνος Μπίρμπας, Καθηγητής Χειρουργικής

Θεόδωρος Μαριόλης Σαψάκος, Αναπλ. Καθηγητής Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας

Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Επιμελήτρια Β’

Ελένη Ζερμπίνη, Χειρουργός, επιστημονική συνεργάτης

Χρήστος Παπαϊωάννου, Χειρουργός


 

Tα Μέλη της Κλινικής

 

Ιωάννης Γ. Κακλαμάνος

Χειρουργός Ογκολόγος

Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ

Διευθυντής της Κλινικής

Ο κ. Κακλαμάνος είναι απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε  στην Γενική Χειρουργική στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου του Yale ΗΠΑ (1992-1998). Απόκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής στην Ελλάδα το 1996 και στις ΗΠΑ το 1998 οπότε και διετέλεσε instructor χειρουργικής στην Χειρουργική Κλινική του Yale. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στο Sylvester Cancer Center,  Jakson Memorial Hospital του Πανεπιστημίου του Miami, ΗΠΑ. ως Fellow και Ιnstructor Χειρουργικής Ογκολογίας. Στα παραπάνω κέντρα απέκτησε σημαντική χειρουργική εμπειρία στην αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων του πεπτικού, των σαρκωμάτων και του μαστού.Απέκτησε τον τίτλο της εξειδίκευσης της Χειρουργικής Ογκολογίας στις ΗΠΑ το 2000.Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο είναι πλούσιο και εστιάζει κυρίως στον τομέα της Χειρουργικής Ογκολογίας.Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων η American Society of Surgical Oncology και η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας στην οποία συμμετέχει και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τα τελαιυταία 10 χρόνια. 

Ο κ. Κακλαμάνος είναι υπεύθυνος της Μονάδας Χειρουργικής Ογκολογίας της Κλινικής.

 

 

Κωνσταντίνος Μπίρμπας
Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ
 

Ο κ. Μπίρμπας είναι  απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1998 απόκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στο εξωτερικό στο Leeds Institute for Minimally Invasive Therapy και στο University College Hospital, London (1998-1999). Στα κέντρα αυτά απέκτησε σημαντική εμπειρία τόσο στις προηγμένες λαπαροενδοσκοπικές τεχνικές όσο και στην χειρουργική του ήπατος και των χοληφόρων. Ο κ. Μπίρμπας ανέπτυξε πρωτοποριακή έρευνα στην χώρα μας στα πεδία της Ρομποτικής Χειρουργικής και της Χειρουργικής προσομείωσης. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής της οποίας έχει διατελέσει και Πρόεδρος.

Ο κ. Μπίρμπας είναι υπεύθυνος των Μονάδων  Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής και  Κλινικής και Επεμβατικής Προσομοίωσης της Κλινικής.


 

Θεόδωρος Μαριόλης-Σαψάκος
Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ
 

 Ο κ. Μαργιόλης είναι  απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και στο ΓΝΑ “Ευαγγελισμός” και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας το 2001.Εξελέγη Λέκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Παν/μίου Αθηνών το 2008. Eπίκουρος  Καθηγητής το 2013. Έχει διατελέσει επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Ο κ. Μαριόλης έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο ιδιαίτερα στους τομείς της Ανατομικής και της Ιστολογίας-Εμβρυολογίας.

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών Εταιρειών και Συλλόγων. 

Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται κυρίως στην Χειρουργική του Πεπτικού Συστήματος.

 

Δημητρακοπούλου Ευαγγελία

Επικουρική Επιμελήτρια Β ΕΣΥ

Η κ. Δημητρακοπούλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών,  κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Χειρουργικής Ογκολογίας” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “Θριάσιο” και στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “Σισμανόγλειο” και υπηρέτησε ως αγροτική ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Είναι κάτοχος εκπαιδεύσεων Advanced Trauma Life Support και Advanced Life Support και έχει συμμετοχές σε πολλαπλά συνέδρια και σεμινάρια με ενδιαφέρον στη λαπαροσκοπική και επείγουσα χειρουργική καθώς και στη χειρουργική ογκολογία. 

 

Ελένη Ζερμπίνη

Επιστημονική συνεργάτης

 

Η κυρία Ζερμπίνη είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Ειδικεύθηκε στην Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο, «Αγία Όλγα»

Μετεκπαιδεύτηκε στο Royal Free Hospital, London, NHS Trust, Τμήμα Χειρουργικής ήπατος, χοληφόρων και μεταμόσχευσης ήπατος, όπου και εξειδικεύθηκε στα αντικείμενα αυτά.

Η κυρία Ζερμπίνη παρουσιάζει επίσης πλουσιότατο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στον τομέα της χειρουργικής ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος.

 

 

Χρήστος Παπαϊωάννου

Χειρουργός

Ο Χρήστος Παπαϊωάννου, ολοκλήρωσε τις σπουδές στο πανεπιστήμιο “Ovidius” στην Κονστάντσα 2010. Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά και στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος". Επιπλέον, πραγματοποίησε rotation και συμμετείχε στα χειρουργεία και στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Οι 'Αγιοι Ανάργυροι" και στα χειρουργεία και στη λειτουργία της Α' Χειρουργικής Κλινικής του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά "Μεταξά". Είναι συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Οι 'Αγιοι Ανάργυροι". 

Το ενδιαφέρον του κ. Παπαϊωάννου εστιάζεται στην χειρουργική του πρωκτού.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για COVID-19