210 3501500
 
Αρχική
Προφίλ
Υπηρεσίες
Περίθαλψη
Για τον Πολίτη
Λίστα Χειρουργείου
Ραντεβού
Νέα
Επικοινωνία
 
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Όργανα Διοίκησης
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Οργανόγραμμα
Ανακοινώσεις
Προσλήψεις-Διορισμοί
Τμ. Προμηθειών
ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ - OpenData
ΕΥΧΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β Παθολογική-Ογκολογική
Γ Παθολογική - Ογκολογική
Β Παθολογική Κλινική
Πανεπιστημιακή Χειρουργική
Α Χειρουργική Κλινική
Θωρακοχειρουργική
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική
Καρδιολογική Κλινική
Νευρολογική Κλινική
Ορθοπαιδική Κλινική
Πνευμονολογική Κλινική
Μονάδα Μελέτης Ύπνου
Παν.Ψυχιατρική Κλινική
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Θεραπείας Πόνου
Τμ. Ιατρικών Απεικονίσεων
Τμ.Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής
ΥΚΟΝ
Τμ. Κοινωνικής Εργασίας
Τμ. Διαιτολογίας-Διατροφής
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αιματολογικό Εργαστήριο
Αιμοδοσία
Βιοχημικό Εργαστήριο
Μικροβιολογικό Εργαστήριο
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύσταση και Συγκρότηση
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Γ.Ο.Ν.Κ.
ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 
Α Χειρουργική Κλινική

 

Ιστορία της Α' Χειρουργικής κλινικής
Η Α’ Χειρουργική κλινική του Γενικού Ογκολγικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι 'Αγιοι Ανάργυροι» συνεστήθη και άρχισε να λειττουργεί από το 1976 με τη δημιουργία του παλαιού Νοσοκομείου «Οι 'Αγιοι Ανάργυροι» υπό τη διεύθυνση του Κου Ανδρέα Κουρή.
Το 1985 με την ένταξη του Νοσοκομείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό τη διεύθυνση του ιδίου ξεκίνησε η συντονισμένη λειτουργεία της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, αφού έως τότε υπολειτουργούσε αναλαμβάνοντας κυρίως ένα περιορισμένο αριθμό τοπικών επεμβάσεων και έκτακτα περιστατικά προερχόμενα από άλλες κλινικές του Νοσοκομείου. Το 1991 ξεκίνησε η πραγματοποίηση πληθώρας λαπαροσκοπικών χειρουργικών επεμβάσεων και παράλληλα οι γιατροί της κλινικής εκπαίδευσαν για δύο συνεχή έτη χειρουργούς άλλων νοσοκομείων στη λαπαροσκοπική χειρουργική σε πειραματόζωα. Η Α’ Χειροργική κλινική πραγματοποιούσε τότε το μεγαλύτερο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων ανά την Ελλάδα. Το 1998, ανέλαβε τη διεύθυνση της Α’ Χειρουργικής κλινικής ο Κος Αθανάσιος Νησιώτης.
Το 1999, λόγω του μεγάλου σεισμού που υπέστη το Νοσοκομείο, η Α’ Χειρουργική κλινική μεταφέρθηκε στο Ειδικό aντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά συνεχίζοντας την έως τότε κλινική και επιστημονική λειτουργεία της. Εκεί παρέμεινε έως το 2010 και σύμφωνα με τα πεπραγμένα πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 334 μεγάλες, μεσαίες και μικρές επεμβάσεις ανά έτος. Παράλληλα 297 ασθενείς ανά έτος επισκέφτηκαν τα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής και 56 ασθενείς ανά έτος εξετάστηκαν στα ΤΕΠ της Α’ Χειρουργικής.
Το 2010, η Α’ Χειρουργική κλινική μεταφέρθηκε στο χώρο που στεγάζεται έως σήμερα, στην Κάτω Κηφισιά σε καινούριες κτιριακές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την αρχή, σε ένα από τα πιο σύγχρονα δημόσια Νοσοκομεία της Ελλάδας ως προς την κτιριακή τους υποδομή. Ο Κος Νησιώτης παρέμεινε στη διεύθυνση της Α’ Χειρουργικής κλινικής έως το τέλος του 2013, οπότε και τα ηνία της κλινικής ανέλαβε ο Κος Σπυρίδων Σκαλτσάς που παρέμεινε στη θέση του συντονιστή διευθυντή έως τον Ιούλιο του 2014. Από τον Ιούλιο του 2014 έως και σήμερα διευθυντής της Α’ Χειρουργικής κλινικής είναι ο Κος Σαούκι Αμμάρι.
 
Κλινικό έργο
Σήμερα, η Α’ Χειρουργική κλινική διαθέτει είκοσι (20) κλίνες χωρισμένες σε τέσσερα δίκλινα και δύο τετράκλινα δωμάτια και απασχολεί δύο (2) χειρουργικές αίθουσες των Τακτικών Γενικών Χειρουργείων τρεις (3) φορές εβδομαδιαίως και μία (1) χειρουργική αίθουσα μικροεπεμβάσεων καθημερινά. Κάθε Πέμπτη διοργανώνει το Ογκολογικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, στο οποίο συμμετέχουν οι Ογκολογικές κλινικές, οι Χειρουργικές κλινικές, το Παθολογοανατομικό, το Ακτινοθεραπευτικό και άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, για να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση κάθε φύσεως ογκολογικών περιστατικών. Παράλληλα, αναλαμβάνει ανά τετραήμερο γενική εφημερία για έκτακτα χειρουργικά περιστατικά και κάθε ημέρα λειτουργούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
 
Εκπαιδευτικό έργο
Ως προς το εκπαιδευτικό κομμάτι, κάθε Τρίτη η Α’ Χειρουργική κλινική διοργανώνει μαθήματα που αφορούν τα πιο σύγχρονα δεδομένα στη Γενική Χειρουργική με ομιλητές από όλες τις ειδικότητες του Νοσοκομείου και εκτός Νοσοκομείου. Διαθέτει πέντε (5) οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών και παρέχει έως τρία (3) έτη ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής. Τέλος, μία φορά ετησίως, αναλαμβάνει τη διοργάνωση ημερίδας για τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού για εννέα (9) συνεχή έτη.
 
Επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής
Η Α’ Χειρουργική κλινική αναλαμβάνει την πραγματοποίηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επεμβάσεων που καλύπτουν όλο το εύρος της Γενικής Χειρουργικής, της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και της Ογκολογικής Χειρουργικής.
 
Ιατρεία
Καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00’ έως τη 13:00’ πραγματοποιούνται εξωτερικά ιατρεία που περιλαμβάνουν:
Ιατρείο Γενικής Χειρουργικής
Ιατρείο Μαστού

Ιατρείο Μελανώματος-Σαρκώματος

 

 

Προσωπικό Τμήματος

 
Διαβάστε περισσότερα ...
 

Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για COVID-19